Tuesday, April 24, 2012

SESUATU YANG TAK PERNAH SUDAH

Assalamualaikum..

Mood untuk mencatatkan sesuatu di sini akhirnya datang juga. Agak sedikit kecewa dengan diri sendiri yang manis menabur janji, akhirnya dimungkiri. Janjinya mahu sentiasa update blog, tapi malangnya kutinggalkan blog ini kesepian. Diharap kalian mengerti situasi aku. Lpatop yang rosak, membataskan aku untuk mengakses internet dan ditambah pula kesibukan hidup seorang pelajar.

Terasa pantas jari ini mengetuk papan kekunci laptop. Perkongsian yang ringkas ini diharap dapat mengembalikan kita kepada lumrah seorang hamba yang semakin hanyut dibuai arus dunia.

Sesuatu yang tak pernah sudah. Rungkaikan "sesuatu" yang aku cuba perkatakan di sini. Sebagai seorang hamba kerdil yang hidup di atas dunia pinjamannya, sedarkah kita bahawa tangggungjawab yang di amanahkan adalah sangat besar. Meletakkan Dia sebagai pemilik segalanya menjadikan kita sebagai hamba yang harus sentiasa memanjatkan rasa syukur padaNya. Berdoa dan menunaikan ibadah adalah tanda syukur kita padanya yang telah menghidupkan kita haruslah sentiasa dilaksakan dan ianya TIDAK PERNAH SUDAH.

Teman-teman, jadikanlah Dia sebagai yang pertama dan tertinggi kerana Dialah Yang Maha Berkuasa.

No comments:

.:KLIK UNTUK MENYUMBANG:.