Monday, November 05, 2012


AKU YANG BERSALAH

Kenapa meletakkan diri sendiri  pada situasi yang memudaratkan diri sendiri? Itulah jiwa remaja, jiwa yang memberontak, jiwa yang naïf dalam mencari definisi kehidupan.

Sepatutnya, langkah itu tidak harus di ambil. Aku menyesal. Kukumpulkan kekuatan untuk menebus kesalahan itu. Ya, salah aku! Aku yang mencari masalah itu!

Salah bila akal ini tidak diguna pakai dan  sebaliknya bertindak mengikut nafsu dah perasaan sendiri. Ampunilah aku yang Allah.

Menyesal dahulu pendapatan , menyesal kemudian tidak berguna. Masihkah ada ruang untuk aku memperbaiki  kesilapan ini. Inikah harga yang harus kubayar atas kesilapan terburu-buru ini?

Hati kini menangis, menagis dan menangis.. Tapi tangisan yang tiada guna. Apa yang mampu dilakukan sekarang ialah memohon pertolongan dari-Nya. Ya Allah, ya Rahman ya Rahim, ampunilah hambamu ini. Tutuplah ruang hati ini untuk perkara tersebut dan sediakan ruang seluas-luasnya untuk Kau berada dihatiku,"Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya."
(Hadis Riwayat Thabrani dari Abu Umamah)

No comments:

.:KLIK UNTUK MENYUMBANG:.